Hydrangea macrophylla ‘Alpenglühen’

Alpengluhen.3

In 1950 werd deze gezonde en bossige struikachtige plant in Duitsland geïntroduceerd. ‘Alpenglühen’ betekent “alpengloed’.
Bij deze prachtige bolvormige Hydrangea macrophylla  hebben de steriele bloemen een licht gezaagde rand en de heldere kleur is donkerroze of rood.
Het bijzondere van deze hortensia is dat de bloem ook in zure grond niet van kleur zal veranderen.  De kleur blijft donkerroze tot rood.
Het is een kleine compacte struik die na geruime tijd iets meer dan een meter haalt. Ze bloeit laat in het seizoen, van juli t.m. september en ze is goed winterhard.

Planten en verzorging: Kies voor de hydrangea macrophylla Alpenglühen een halfschaduw plaats. Bij voorkeur niet in de felle middagzon ! Als dit toch gebeurt, zorg dan dat de plant altijd voldoende water ter beschikking krijgt. Bestaat de tuingrond uit klei, meng dan zo’n 50-70% goede tuinaarde of tuinturf door de klei heen en plaats de plant in een ruim plantgat. Zorg dat de hortensia over voldoende water kan beschikken.

Snoeien: Hydrangea macrophylla moet u in het voorjaar snoeien. Knip de oude uitgebloeide bloemen kort onder de bloem weg. De knoppen voor de bloemen van het jaar erop zitten kort onder de oude bloemen. Als de stengels te ver worden terug gesnoeid, worden ook die nieuwe knoppen weg gesnoeid, met als gevolg: geen bloemen.